06 december 2017

6 Wintersport tips van Renke!

Het is weer tijd voor een lijstje! Bekijk de zes wintersporttips van onze skispecialist Renke.
Lees meer >

30 november 2017

6 apps voor de wintersport!

Tegenwoordig gaat niemand meer zonder zijn telefoon de deur uit, dus ook niet als je de piste op gaat! Wij delen de 6 wintersportapps die jij écht moet hebben. Read more..!
Lees meer >

30 november 2017

Atomic helm Revent+ Admin

Goed beschermd de piste op is één van de belangrijkste dingen tijdens de wintersport. Met de nieuwe Revent+ Admin helm van Atomic heb je niet alleen een toffe helm te pakken, maar ook nog eens optimale protectie! Learn more..
Lees meer >
Terug naar overzicht

woensdag, 11 oktober 2017

5x Amersfoort in de vakantie


Afbeelding: Tijd voor Amersfoort

Het is (bijna) herfstvakantie en dat betekent natuurlijk dat we eropuit gaan. Wij geven jou de 5 leukste dingen om te doen in Amersfoort. Read more..!

1. Maak een stadswandeling, rondvaart of boottocht door Amersfoort

Dat Amersfoort een prachtige binnenstad heeft waar je de mooiste plekken kunt bekijken dat wisten wij zelf al wel. Maar, wist jij dat ook? Wat krijg je tijdens deze tour allemaal te zien? 

* De mooie stadspoorten
* Wandel langs Muurhuizen
* Bezoek de mooie pleinen
* Bewonder de Onze Lieve Vrouwetoren
* Bekijk het geboortehuis van schilder Piet Mondriaan 

En nog veel meer leuks! Elke eerste zondag van de maand kun je de tour bezoeken mocht je met meer dan 8 personen zijn dan is dit elke dag van de week mogelijk. Kijk voor alle voorwaarden op: VVV Amersfoort.

Mocht je het leuk vinden dan zou je de Onze Lieve Vrouwetoren ook kunnen beklimmen! Dat is dagelijks tussen 14.00-15.00 en op zaterdag tussen 12.30-13.30. 

Rondvaartboot

Ben je niet zo'n actieveling die de stad ter voet verkent dan is het ook in Amersfoort mogelijk om door de mooiste grachten met een gids de stad te verkennen. Er zijn 4 verschillende routes die het bootje kan varen

  • Westroute
  • Oostroute
  • Beekroute
  • Twee muur route

Mocht je alles willen weten of een rondvaart willen reserveren kijk dan op Amersfoort-Rondvaarten.nl

Toeristentrein

Is een bootje niet helemaal jouw ding dan kunt u altijd nog overwegen om voor de toeristentrein te gaan. Deze rijdt de volgende route: 

Eemplein – Kleine spui – Westsingel – Varkensmarkt -Zuidsingel -St. Andriesstraat – Binnen de Veste – Achter de Kamp – Grote Sint Jansstraat – Coninckstraat – Scheltussingel – Kamp – Langestraat – Krommestraat – Havik – Grote Spui – Eemplein.

Mocht je alles willen weten over de toeristentrein dan kun je dat gemakkelijk terugvinden op: VVV Amersfoort.

2. Jeugdtheater: Herfststukjes

Maak van de herfstvakantie een feestje en bezoek Theater Film Cafe de Lieve Vrouw in Amersfoort. Tijdens de herfstvakantie organiseren zij de theaterspecials 'Herfststukjes' speciaal voor kinderen. Wat is er allemaal te zien? 

Planeten, toverspreuken en dansende monsters, ofwel laat je fantasie de vrije loop! 

Meer info >


3. Breng een bezoekje aan Dierenpark Amersfoort

Altijd al oog in oog willen staan met jouw favoriete beest. Kom dan een dagje klauteren en sluipen door DierenPark Amersfoort en beleef een spannende dag met veel dieren. Van 26 maart t/m 28 oktober zijn zij open van 09.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en kaartjes kijkt u op: DierenPark Amersfoort.

4. Bezoek de reizende tentoonstelling 'De kubusgebouwen van Rietveld'

Deze tentoonstelling is tot en met 8 januari 2018 te zien in het Rietveldpaviljoen. Deze tentoonstelling belicht vijf door Gerrit Rietveld ontworpen kubusvormige gebouwen die een bijzondere reeks vormen binnen het oeuvre van de architect. Dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00. Lees er alles over: Fasade.

5. Kom gezellig bij ons langs in onze winkel

Als je toch al in Amersfoort bent kun je net zo goed gezellig langskomen bij ons in de winkel. De nieuwste wintercollecties zijn binnen en voor de kids hebben we een waanzinnig assortiment kinderjassen, maar natuurlijk ook sportswear en voetbalschoenen. 

Kortom, je zit deze herfstvakantie helemaal goed in Amersfoort!