06 december 2017

6 Wintersport tips van Renke!

Het is weer tijd voor een lijstje! Bekijk de zes wintersporttips van onze skispecialist Renke.
Lees meer >

30 november 2017

6 apps voor de wintersport!

Tegenwoordig gaat niemand meer zonder zijn telefoon de deur uit, dus ook niet als je de piste op gaat! Wij delen de 6 wintersportapps die jij écht moet hebben. Read more..!
Lees meer >

30 november 2017

Atomic helm Revent+ Admin

Goed beschermd de piste op is één van de belangrijkste dingen tijdens de wintersport. Met de nieuwe Revent+ Admin helm van Atomic heb je niet alleen een toffe helm te pakken, maar ook nog eens optimale protectie! Learn more..
Lees meer >
Terug naar overzicht

woensdag, 06 december 2017

6 Wintersport tips van Renke!


DE 6 WINTERSPORT TIPS VAN ONZE SKISPECIALIST RENKE!


1. Bereid je goed voor!

Ga goed voorbereid de piste op. Stap op tijd de gym in om de niet vaak belaste spieren even wat extra aandacht te geven. Je wilt tenslotte wel de hele dag op de piste zijn dus hup, even een ski-fit programma bespreken met de sportschool. Óf, ga eens langs de skibaan voor een proeflesje skiën of snowboarden!

2. Skibinding afstellen

Stel je skibinding minimaal 1 keer per 3 jaar af. Mocht de skibinding niet goed functioneren dan kan dat zeer vervelend zijn. Nieuw gekochte ski's worden natuurlijk gelijk afgesteld op je skischoenen.


3. Waxen & Slijpen

Ook de onderkant van je ski's hebben het flink te verduren. Slaat je zwarte belag wit uit? Dan wordt het tijd om je ski set te laten waxen. Door steentjes op de piste krijg je bramen op de staalkanten, die moeten dus voordat je afreist even het onderhoud in. Bied je ski set ruim op tijd aan, zodat je zeker weet dat ze op tijd klaar zullen zijn. 

4. Koop een skislot

Eindelijk de eerste afdalingen gedaan. Tijd voor een break. Terras lonkt en de zon schijnt. Je zet jouw ski's/snowboard in het rek en na de break keer je terug bij het rek. Ski set weg! Neem dus een skislot mee in je jaszak. Hiermee zet jij, jouw dure ski set vast aan het ski rek en weet je dat niet iemand er stiekem mee vandoor gaat.

Shop kabelslot >


5. Protectie


Wissel nu eindelijk je muts eens in voor een skihelm. Een ongelukje zit in een klein hoekje en je hoeft niet altijd zelf de veroorzaker te zijn. Een goed aansluitende helm voorkomt veel problemen aan je hoofd en als je toch bezig bent, pas dan ook gelijk eens een back protector. Een glijpartij op een ijzige piste is namelijk niet fijn.

Shop protectie >

6. Ruim op tijd


Wacht niet te lang met de aankoop van skischoenen. Wanneer je op tijd langskomt is er meer keus en kun je de skischoen nog uitproberen in de sneeuwhal of op een skibaan. Zo kunnen we tijdig je skischoenen boot-fitten en verpesten slecht zittende skischoenen je vakantie niet.


Wil je een persoonlijke afspraak maken met één van onze Ski Specialisten? Boek dan online!

MAAK EEN AFSPRAAK >