06 december 2017

6 Wintersport tips van Renke!

Het is weer tijd voor een lijstje! Bekijk de zes wintersporttips van onze skispecialist Renke.
Lees meer >

30 november 2017

6 apps voor de wintersport!

Tegenwoordig gaat niemand meer zonder zijn telefoon de deur uit, dus ook niet als je de piste op gaat! Wij delen de 6 wintersportapps die jij écht moet hebben. Read more..!
Lees meer >

30 november 2017

Atomic helm Revent+ Admin

Goed beschermd de piste op is één van de belangrijkste dingen tijdens de wintersport. Met de nieuwe Revent+ Admin helm van Atomic heb je niet alleen een toffe helm te pakken, maar ook nog eens optimale protectie! Learn more..
Lees meer >
Terug naar overzicht

woensdag, 11 oktober 2017

Play Padel!Padel wordt steeds populairder in Nederland. Maar wat is het nu eigenlijk? Padel is een mix tussen squash en tennis!

In Spanje is padel al heel populair en dat waait over naar Nederland! Naast squash en tennis is dit een racketsport, waar men in dubbels speelt. Je serveert de bal onderhands in het vak van de tegenstander. Kort gezegd is de rally afgelopen als de bal uit gaat of meerdere keren stuitert. Het leuke aan padel is dat de baan ommuurd is 
en dat je altijd met zijn tweeën speelt!

Speelveld

Het veld is 20 meter lang en 10 meter breed. Dit wordt middels een net van 0,88 meter hoogte verdeeld. Het gehele speelveld heeft een glazen omheining, zodat de bal ook daar tegenaan kan stuiteren. In Nederland zijn er al een aantal van zulke padelbanen ontstaan. Je vindt ze onder andere in Nijkerk, Bussum, Huizen én Lelystad.  

Het spel padel

Hoe speel je het? De bal breng je in het spel door diagonaal en onderhands te serveren, waarna de bal in het servicevlak over het net moet komen. Lukt dit niet, dan heb je nog een tweede kans. Het spel wordt uitgespeeld tot er een punt wordt gescoord. De bal mag maximaal één keer stuiteren. Het leuke is dat de bal na die ene keer stuiteren tegen de muur of de metalen afsluiting mag komen. Maar hij moet dan wel direct vanaf deze plek worden gespeeld. 


Puntentelling

De puntentelling is eigenlijk hetzelfde als bij tennis, namelijk game, set en match. Het eerste punt in de game is 15 punten, daarna 30, het derde is 40 en tot slot heb je een game. Het team dat de eerste zes games wint, heeft een set. Uiteindelijk heeft het team dat het eerst met twee sets wint, de match gewonnen! 

Padelracket

Padel wordt gespeeld met een speciaal racket. Het slagoppervlakte is geperforeerd met een aantal ronde gaatjes voor de luchtweerstand. Het racket is volledig van kunststof (carbon, fiber of grafiet). De afmetingen van het racket zijn maximaal 45,5 centimeter lang en 24 centimeter breed. Daarnaast heeft het racket een gewicht tussen de 365 en 396 grams. Tot slot varieert ook de dikte van een padel racket, van 36 tot 38 millimeter, hierbij geldt 'hoe dikker het racket, hoe harder je de bal kan raken'.


DROP SHOT
Titan 2.0
€ 124,99

Shop >
DROP SHOT
Conqueror
€ 199,99

Shop >

DROP SHOT
Explorer
€ 189,99

Shop >
DROP SHOT
Kombat
€ 159,99

Shop >

Kortom, padel is een leuke nieuwe uitdaging voor iedereen die van racketsport houdt! Het is snel en dynamisch, dat maakt het zo ontzettend leuk.


Shop PADEL RACKETS >