SuperfeetGoede schoenen zijn belangrijk, wij beschouwen ze als de muren van jouw huis. Een goed fundament is minstens zo belangrijk. Goed ondersteunende zolen kunnen de pasvorm van uw schoen verbeteren en het comfort verhogen. Superfeet bevat de beste inlegzolen, aangeraden door podotherapeuten.

Over Superfeet

Op basis van de principes van podotherapeutische geneeskundigen, hebben Superfeet zolen op het vlak van pasvorm, ontwerp en de fabricage de standaard gezet voor ondersteuning en verkreeg Superfeet meer dan 40 Amerikaanse en internationale patenten.

Stevige ondersteuning helpt tegen het doorzakken van de voet en helpt daarmee klachten te verminderen zoals pijn aan het peesblad, blaren, knobbels en rode plekken veroorzaakt door overmatig wrijving in de schoen. Als de voet in de juiste stand staat en goed ondersteund wordt, wordt spanning op spieren en pezen vermindert en het comfort verhoogd.

Onze inlegzolen

Elke voet is uniek en verschillende activiteiten vragen om verschillende type schoeisel. Dit is de reden waarom Superfeet verschillende modellen ontwerpt. Superfeet maakt inlegzolen voor verschillen voettypen en activiteiten. 

De zolen van Superfeet zijn gemaakt van stevig schuim in combinatie met een gevormde hielkuip. Veel dempende inlegzolen zijn gemaakt van gel of zacht schuim. Ze lijken in eerste instantie erg aangenaam, maar zonder stevige stabiliserende hielkuip zijn ze niet in staat om de voet adequaat te ondersteunen.

Superfeet maakt ieder soort inlegzool herkenbaar door ze verschillende kleuren te geven. Daarnaast stelde Superfeet 3 kernpunten samen die in iedere zool terug te vinden zijn:

1. Gevormde hielkuip: Stabiliseert en positioneert het zachte weefsel onder de hiel, maximaliseert de natuurlijke schokdemping.
2. Hiel ondersteuning: De ondersteuning die je voelt aan de achterkant van de voetboog en de voorkant van de hiel is de uitgesproken Superfeet pasvorm die je hielbeen stabiliseert.
3. Stabiliserende hielkuip: Een stevige schuimlaag gecombineerd met een stabiliserende hielkuip creëert de ondersteunende pasvorm waar Superfeet bekend om staat.

De technologie achter Superfeet

     

BI-O-ME-CHAN-ICS

De studie van Superfeet over hoe spieren, botten, pezen en ligamenten werken om beweging te produceren en de invloed van de zwaartekracht en de kracht van jouw spieren op het skelet.
FOOT MOTION

Bij Superfeet focussen ze op het supporten van het achterste gedeelte van de voet, omdat dit deel de hele omloop van jouw 'foot motion' (staan, lopen, rennen) regelt.
AANDRIJVING, STABILISATIE, ABSORPTIE

Om de voet goed te laten functioneren, moet ieder onderdeel efficiënt werken. Superfeet helpt hierbij. De zool helpt de tarsale gewrichten te stabiliseren zodat het subtalaire gewricht kan fungeren als een effectieve schokdemper. In de tussentijd stuwt de 1e midden voet jou naar voren. (aandrijving)


Ski & Superfeet

Ook op onze ski afdeling hebben we diversen soorten Superfeet inlegzolen. De custom inlegzolen op deze grote afdeling worden speciaal op maat gemaakt voor een optimaal resultaat. Benieuwd hoe dat proces verloopt? Bekijk de video!

Wilt u gratis advies van onze specialisten of meer weten over Superfeet? Maak dan eenvoudig online een afspraak.

Een aantal van onze Superfeet zolen zijn ook verkrijgbaar online. Het is hierbij belangrijk dat u uw maat weet.

Shop SUPERFEET >