BOOTLAB


Geen last meer van je voeten tijdens het skiën, het lijkt een utopie, maar met het Bootfitting-programma van Wim Jaquet Sports is het mogelijk. De perfect passende skischoen wordt middels een voetanalyse, de Heat-Fit technologie en een maatmeting door onze voetexperts gerealiseerd. Iedere voet is uniek, dus persoonlijk advies heeft onze hoogste prioriteit. Hans Vial, skispecialist met ruim dertig jaar ervaring, vertelt in een interview meer over het Bootfitting bij Wim Jaquet Sports:

Hoe kom je tot de perfect passende skischoen?

Om tot een perfect passende skischoen te komen wordt in een persoonlijk gesprek eerst nagegaan wat de wensen van de klant zijn. Is de klant een recreatieve skiër, een beginnende skiër, een uiterst sportieve skiër of een race skiër, dan bepaalt dit de skischoen die wij zullen adviseren. Na dit eerste gesprek brengen wij, als skispecialisten, een schoenadvies uit en maken we samen met de klant een keuze uit ons brede assortiment skischoenen. Vervolgens gaan we de schoen geheel naar de voeten van de klant vormen.

Wat is bootfitting precies?

Bootfitting is het personaliseren van de skischoen. Het voornaamste voordeel van bootfitting is dat een skischoen volledig naar de wensen van de klant kan worden ingesteld. Een recreatieve skiër gaat bijvoorbeeld voor comfort en pijnloos skiën, terwijl een race skiër juist zijn/haar kracht direct wil overbrengen op de ski.
Het proces van bootfitting betreft het aanpassen van de binnen- en buitenkant van de skischoen. Dit doen wij middels frezen, verhitten en uitbollen. De binnenschoen wordt verhit waarna de klant een kleine 10 minuten in de schoen mag gaan staan, zodat deze volledig naar de pasvorm van de voet wordt gevormd. Vervolgens wordt het proces van molding toegepast, waarbij de buitenschoen wordt aangepast middels verhitting. Uiteindelijk heeft de klant een perfect passende skischoen die volledig naar wens is gevormd.
Een belangrijk onderdeel van bootfitting is de juist zool. Wij adviseren voornamelijk de zolen van SuperFeet, door de biomechanische pasvorm, gestabiliseerde hielkuip en gesloten schuim-gel, maar ook andere zolen zijn geschikt. De zool wordt ook volledig op maat gemaakt.

Zijn er speciale skischoenen die hiervoor gebruikt worden?

Bij Wim Jaquet Sports hebben wij een breed assortiment aan skischoenen die we kunnen gebruiken voor bootfitting. Voor iedere specifieke wens zit er zeker iets tussen. We gebruiken voornamelijk de skischoenen van Fischer, Salomon en Atomic voor het uitgebreide bootfitting proces. Daarnaast kunnen we ook de skischoenen van onder andere Nordica, Head en Tecnica, geheel op maat maken/bootfitten.

Wilt u gratis advies van onze skispecialisten of meer weten over bootfitting? Maak dan eenvoudig online een afspraak.