FIT FOR FEET

Hardlopen is gezond voor lichaam en geest! Meer en meer mensen ontdekken de positieve effecten die hardlopen heeft op hun gezondheid en hun dagelijks functioneren. Naast deze positieve effecten, levert hardlopen ook een behoorlijke belasting van spieren, pezen en gewrichten op.

Deze belasting kan o.a. worden veroorzaakt door de volgende factoren:
Tijdens het hardlopen krijgen spieren, pezen en gewrichten bij de landing maar liefst 3,5 tot 5 keer het lichaamsgewicht te verduren.
Hardlopen is een cyclische sport, dat wil zeggen dat spieren en gewrichten bij iedere stap op precies dezelfde wijze belast worden.
Niet iedereen heeft een voettype wat resulteert in een perfecte voetafwikkeling.


 

Om overbelasting te voorkomen is het kiezen van de juiste schoen dan ook extreem belangrijk. Een van de belangrijkste aspecten hierbij is het voettype. Het voettype bepaalt namelijk in grote mate de manier van afwikkelen en dat bepaalt weer in belangrijke mate het type schoen dat het meest geschikt is.

Voor een nauwkeurige bepaling van het voettype introduceert INTERSPORT Fit for Feet, het ultieme sportschoenadvies. Fit for Feet* is een uniek totaalprogramma dat in enkele ogenblikken vaststelt welke sportschoen het best bij jou past. Het eerste individuele en gratis schoenadvies dat werkelijk óveral rekening mee houdt.

Fit for Feet is daarmee hét vertrekpunt voor onbeperkt hardloopplezier!